Deze keramische houtskoolbarbecue is gebaseerd op een duizenden jaren oude kooktechniek uit Japan: Kamado. Dankzij de dikke en stevige behuizing blijven warmte en vocht in de barbecue en heb je een veel betere controle over de temperatuur in de barbecue.
De Kamado Grill 40 heeft de vorm van een ei dit zorgt voor een ideale warmte transport binnen in het kooktoestel. Hierdoor worden de houtskolen veel trager opgebrand. Zo moet je nooit houtskool toevoegen aan je kamado terwijl je aan het grillen bent.
Zo’n Kamado Grill is uiterst geschikt voor het voor grillen, roken, stomen en slow cooking. Gebruik je goede houtskool dan je eten tot 8u lang laten garen op je Kamado Grill.
Deze grill is gemaakt uit meerdere lagen keramiek. Deze structuur zorgt voor extra stevigheid maar ook voor een betere isolatie van de warmte, rook en de barbecuesmaak. Hierdoor bereik je met deze Kamado Grill culinaire hoogstandjes.
Doordat alle onderdelen gemaakt zijn uit keramiek of roestvrij staal, kan deze Kamado Grill 40 niet roesten.