Hoe beleef je de ideale staycation?

Hoe beleef je de ideale staycation?

Hoe beleef je de ideale staycation?

Steeds meer mensen kiezen voor een thuisvakantie. Maar liefst 45% van de Belgen kiest daar zelfs regelmatig voor. Hoe maak je van die staycation een aangename tijd? Met behulp van onze tips!

Creëer thuis een vakantiegevoel

Doe gewoon lekker waar je zin in hebt! Daar draait vakantie uiteindelijk om. Laat het huishouden een weekje liggen, neem je favoriete boek of tijdschrift in de hand en geniet in je hangmat van je tuin en je zwembad.

hangmat tuin met zwembad
sfeermuziek

Ook leuke tuinverlichting en een sfeermuziek kunnen de vakantiesfeer bevorderen. Met deze Kooduu heb je twee-in-één. Bovendien kan je er ook nog een fles wijn in koel houden!

Naast een klassieke hangmat kan je ook kiezen voor een hangstoel. Makkelijker om in te zitten en de eyecatcher van je tuin.

hangstoel

Stel een automatisch antwoord in

Stel je automatisch antwoord in en lees zo weinig mogelijk mails en berichtjes. Je bent niet verplicht om op elk bericht onmiddellijk te antwoorden. Neem de tijd om volledig te ontspannen.

Plan ook zo weinig mogelijk en leef van dag tot dag. Carpe Diem!

cocktail aan het zwembad met vrienden

Nodig vrienden uit

Om het nog gezelliger te maken kan je vrienden of familie uitnodigen voor een barbecue of poolparty. Kijk dus snel even naar het weerbericht en verstuur die uitnodigen

 

Via Zwembad.be kan je een tafelbarbecue aankopen. Zo kan je gezellig bij je gasten blijven tijdens het barbecueën.

Compare models
Type barbecue Gasbarbecue Houtskoolbarbecue Houtskoolbarbecue Houtskoolbarbecue
Aantal personen 16 8 4 12

Kamperen in de tuin

Niets zo leuk als met de kinderen in de tuin kamperen tijdens een warme zomernacht. Het zorgt ook voor dat echte vakantiegevoel omdat je even uit de normale routine gaat.

Nodig ook wat vriendjes uit van de kinderen. Dat zorgt direct voor extra sfeer in huis. En met een beetje geluk mogen de kinderen ook eens bij hun vrienden kamperen. Zo hebben jullie nog eens een avondje alleen.

Bij het kamperen hoort ook liedjes zingen rond het kampvuur en marchmellows opwarmen in onze vuurschalen of vuurkorven!

Hou je eigen filmfestival

Hou je van films, dan moet je deze tip zeker eens uitproberen! Zoek een (witte) muur waarop je een film kan spelen met een beamer. Installeer je in je hangmat, hangstoel of in je zwemband in het zwembad en geniet al drijvend van je film.

Met behulp van een opblaasbare drijvende bar kan je zelf in je zwembad genieten van je snacks en drankjes.

Filmfestival
waterspelletjes

Verwen jezelf en je familie

Genoeg vrienden op bezoek gehad? Neem dan tijd voor je gezin. Haal verschillende soorten fruit in huis die je anders niet koopt en geniet van een gezonde snack. Ga eens op uitstap en speel toerist in eigen land.

Haal je graag het kind in jezelf naar boven dan kan je ook namiddag waterspelletjes spelen. Waterpistolen, waterballonnen, duikringen of een zwemband, veel meer heb je niet nodig om een leuke namiddag te beleven.

Met bovenstaande tips is die week vakantie snel gevuld! Begin je volgende staycation maar te plannen!