7 budgetvriendelijke tips voor een geslaagde staycation

Eindelijk, vakantie! Ga jij deze zomer niet naar het buitenland? Geen nood, met deze budgetvriendelijke tips voelt je staycation aan als een echte vacation!

1. Lees of luister een goed boek

Ga naar de bibliotheek en haal een stapel boeken om te lezen onder de parasol. Lees jij liever met je ogen dicht, dan vind je een hoop gratis podcasts of luisterboeken op apps als Spotify. Yes, zelfs in het Nederlands.

 

Boek lezen aan het zwembad
Vespa huren

2. Toerist in eigen streek

Genoeg geluierd, huur een Vespa! Ga op verkenning met de (brom)fiets, je kijkt opeens met heel andere ogen naar je eigen buurt. Uiteraard neem je, zoals het een echte toerist betaamt, je eigen picknick mee voor onderweg.

Om de ervaring helemaal ‘af’ te maken, leer je ook nog enkele woordjes Italiaans voor op de Vespa. Ciaooo Tutti!

3. Plan een dagtrip

Trek naar Brugge of Gent en ga als een echte dagtripper bootje varen alsof je echt in Venetië bent. Zwaaien naar de mensen aan de kant is verplicht, trots poseren met de kapitein is mooi meegenomen.

Hou uiteraard rekening met de COVID-19 maatregelen bij het plannen van je dagtrip.

4. Waterpret

Verzamel waterballonnen, emmers en waterpistolen en tover je tuin om naar een echt parcours. Zet de tuintafel op haar kant, verschuil je achter de kruiwagen of gebruik het deksel van de vuilbak als schild.

De laatste die geraakt wordt, is de winnaar. De verliezers maken het eten! 

Ga je echt voor de winst? Dan koop je toch deze set van 2 waterpistolen.

Waterbalonnen
Kamperen in eigen tuin

5. Kampeer in je eigen tuin

Liedjes zingen, griezelverhalen vertellen en marshmallows roosteren aan het kampvuur, wordt het nog gezelliger dan dat? Zet de tent gewoon op in je eigen tuin, laat junglegeluiden uit de speakers komen en waan je op survival.

Pas op voor de wilde tijgers of flamingo's!

PS: Het opzetten van de tent is dan ook nog eens een perfecte bezigheid voor de kinderen.

6. Organiseer een gezellige avond

Natuurlijk zijn droge, warme zomeravonden nooit een garantie in ons Belgenlandje. Hou daarom de gezelschapsspelletjes zoals Twister, Monopoly of gewoon een spel kaarten klaar voor een avondje vol nostalgie. En niet vals spelen he! ;-)

Gezellige zomeravond
Handdoek leggen aan het zwembad

7. Zet je wekker en leg je handdoek

Nog een laatste ultieme tip om je staycation écht af te maken. Verzeker je van een plekje aan het zwembad en zet ’s ochtends je wekker extra vroeg om je handdoek alvast op de ligstoelen te leggen.

Maak er een stoelendans van met je gezin. Wie is te laat en heeft geen plekje? Dat is die dag de ober van dienst! Je zal instant een vakantiegevoel hebben ;-)

Nood aan nog wat extra inspiratie voor je staycation? Ga dan eens op avontuur doorheen onze spellen om in het zwembad te spelen.