Welke zwembadrobot past het best bij jouw zwembad?

Welke Dolphin zwembadrobot past het best bij jouw zwembad?

Zwembadrobots maken het leven van de zwembadeigenaar een pak gemakkelijker. In enkele uren tijd reinigt de robot het zwembad op een erg grondige wijze. Op die manier bespaar je als zwembadeigenaar zowel tijd, moeite als kosten.

Bovendien heeft het systematisch reinigen van het zwembad met een zwembadrobot een positieve invloed op de waterkwaliteit. Op die manier dien je dus minder onderhoudsproducten aan te kopen voor het zwembad.

Werking van een Dolphin zwembadrobot

Alle zwembadrobots van Dolphin werken op een identieke manier. Eerst scant de robot de volledige zwembadbodem. Vervolgens schrobt de robot al het vuil, de algen en de bacteriën weg. Het resultaat is kraakhelder zwembadwater.

Bovendien kunnen deze zwembadrobots alle oppervlaktes aan. Natuursteen, mozaïek, liner of beton, het vormt allemaal geen probleem voor deze zwembadrobots.

Werking van een Dolphin zwembadrobot

Alle belangrijke eigenschappen op een rijtje

Via onderstaand schema vind je een vergelijking terug voor al onze Dolphin zwembadrobots.

€ 1.755,00
€ 1,555.00
€ 1.375,00
€ 1,260.00
€ 1.755,00
€ 1,499.00
€ 2.199,00
€ 1,699.00
Compare models
Maximale lengte zwembad 10m 12m 12m 12m 15m 13m 15m
Beschikt over caddy Nee Ja Ja Nee Ja Ja Ja
Type filter Filtermandje Filtercartridges Filtercartridges Filtermandje Filtermandje (Mulitlayer) Filtercartridges Filtermandje
Cyclustijd 1.5u 2.5u Keuze uit 1.5, 2.5 en 3.5u 2u Zelf te bepalen 2.5u Keuze uit 1.5, 2, 2.5u
Beschikt over Swivel Nee Ja Ja Nee Nee Ja Ja
Gewicht 6.5 kg 11 kg 11 kg 7.5 kg 7.5 kg 11 kg 11.5 kg
Extra bedieningsopties Nee Ja, via App Ja, via App Nee Ja, via App Nee Ja, via App
Aantal borstels 1 3 3 2 2 3 4
Reinigt bodem Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Reinigt wand Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Reinigt waterlijn Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Garantie 2 jaar 3 jaar 3 jaar 2 jaar 2 jaar 3 jaar 3 jaar

De verschillen tussen de Dolphin zwembadrobots : verduidelijking

Bovenstaande tabel is alvast een verduidelijking in de verschillen tussen onze zwembadrobots. De prijs van de zwembadrobot is afhankelijk van de complexiteit van de robot. Zo zie je dat prijs hoger is wanneer de robot langer zwembaden aankan, wanneer er verschillende cyclustijden zijn en wanneer je extra bedieningsopties hebt.

De meeste van onze zwembadrobots zijn enkel geschikt voor zwembaden. De enige uitzondering hierop is de Dolphin Bio Suction die ook zwemvijvers kan reinigen. Dit zie je bijvoorbeeld in onderstaande video.

Het filtersysteem van Dolphin zwembadrobots

Maytronics, de fabrikant van de Dolphin zwembadrobots, besteedt heel wat budget aan het verbeteren van de zwembadrobots. Natuurlijk gaat daarbij heel wat aandacht naar het filtersysteem. Maytronics streeft naar een perfecte filtering die zeer eenvoudig is voor de gebruiker. Dit zorgde ervoor dat het filtersysteem de laatste jaren snel veranderde.

Het oudste filtersysteem is de filterzak. Al het vuil wordt verzameld in de zak, terwijl het water er gewoon door kan gaan. Het systeem werkt goed en houdt ook kleine vuildeeltjes tegen. Alleen is het onderhoud iets intensiever.

Zo'n filterzak dien je te reinigen met de tuinslang om zo al het vuil uit de zak te spoelen. Belangrijk is dat je de filterzak eerst binnenstebuiten keert. Vaak blijven er nog wat vuildeeltjes zitten die moeilijk te verwijderen zijn, maar dat heeft geen gevolgen voor de filtering.

Het filtersysteem van Dolphin zwembadrobots
filtercartridges Dolphin

Om het onderhoudswerk te verlichten, ontworp Maytronics vervolgens de filtercartridges. Deze zijn eenvoudig te installeren en eenvoudig te spoelen. Alleen dien je hierbij te kiezen voor een grove of fijne filter. Zo'n grove filter raden we zeker aan bij de eerste reinigingsbeurten van je zwembadrobot.

Om het filtersysteem nog te verbeteren, lanceerde Maytronics in 2015 de filtermandjes. Deze zijn nog eenvoudiger te installeren en uit te nemen voor het onderhoud. Bovendien zijn ze heel makkelijk uit te spoelen. Verder koos Maytronics ervoor om de Dolphin S300i Smart te voorzien van een multilayer filtermandje. Hier worden de grove en fijne filter gecombineerd. Dit leidt tot het optimale filterresultaat.

Waarom kiezen voor een aangepaste cyclustijd?

Bij meerdere zwembadrobots heb je keuze uit verschillende cyclustijden. Die cyclustijden zijn aangepast aan een bepaald onderhoudsprogramma. Je kiest dus eerder voor het type onderhoud dan voor een bepaalde onderhoudsduur.

Bij de meeste modellen kan je kiezen uit een volledig onderhoud en een onderhoud van de zwembadbodem alleen. Op die manier kan je een bepaald deel van het zwembad extra aandacht geven. De uitleg over deze onderhoudsprogramma's vind je terug in de handleiding van de toestellen.

Bij de meeste zwembadrobots bestuur je de zwembadrobot met een afstandbediening of een bedieningspaneel. Voor de Dolphin S300i Smart ging Maytronics een stapje verder. Deze zwembadrobot is de eerste ter wereld die je kan besturen met je smartphone.

een aangepaste cyclustijd

Swivel : voorkomt het draaien van de kabel

De swivel is een speciale toevoeging aan de zwembadrobots die ervoor zorgt de voedingskabel niet verstrikt geraakt. Om technische redenen werd dit toestel niet toegevoegd aan de nieuwe modellen van 2015 : S200 en S3000i Smart. Het is onmiddellijk ook het grootste nadeel aan de nieuwe zwembadrobots.

Tegenover dat nadeel staat dan weer het superieure filtersysteem (eenvoudig en effectief) en het lichte gewicht. Het water gaat ook veel sneller uit deze zwembadrobots waardoor deze robots ergonomisch verantwoord zijn.

Waar kan u onze zwembadrobots en onderdelen kopen?

Onze Dolphin zwembadrobots kan je kopen in onze 3 zwembad winkels en onze 2 online shops. In de winkels kan je de toestellen zien, vergelijken en krijgt je van onze medewerkers een woordje uitleg. In de online shops kan u ze bestellen, direct betalen en de volgende dag reeds ontvangen. 

Onze zwembad winkels

Zwembad winkel Oudenaarde

Westerring 37

9700 Oudenaarde 

Zwembad winkel Schoten

Industriepark Brechtsebaan 16

2900 Schoten

Zwembad winkel Overijse

Hoeilaartsesteenweg 252

3090 Overijse

Ook via onze online lifestyle shop

Life Is Better At The Pool  - Zwembad Lifestyle webshop : Life Is Better At The pool zwembadrobots

Liever advies op maat over onze Dolphin zwembadrobots

Wenst u liever persoonlijk advies? Stuur ons dan een mail met uw vraag over onze zwembadrobots : info@zwembad.be