Wat is het verschil tussen een zwembadrobot Dolphin M400 en een M500?

Zwembadrobots zijn meer dan een erg handig gadget voor zwembadeigenaren. Het vereenvoudigt het onderhoud van je zwembad en verlaagt ook de onderhoudskosten. Want wie wekelijks zijn robot het zwembad laat reinigen, krijgt helder water met een betere waterkwaliteit.

De kosten voor chloor en pH-producten zullen dus dalen wanneer je gebruik maakt van een degelijke zwembadrobot.

De zwembadrobots van de fabrikant Maytronics behoren tot de beste van de klas en worden algemeen gezien als de beste prijs/kwaliteit.

Maytronics heeft verschillende series. In onderstaand overzicht bekijken we de gelijkenissen en de verschillen tussen een Dolphin M400 en een Dolphin M500, de 2 bestverkochte zwembadrobots.

Dolphin zwembadrobots
Geschikt voor zwembaden tot 12 m lang 12 m lang
Caddy Inbegrepen Inbegrepen
Type filter Filtercartridges Filtercartridges
Geschikt voor Alle zwembadoppervlaktes Alle zwembadoppervlaktes
Swivel Inbegrepen Inbegrepen
Borstels Drievoudige, actieve borstels Drievoudige, actieve borstels
Garantie 36 maanden 36 maanden
Gewicht 8.5 kg 8.5 kg
Cyclustijd Standaardcyclus van 2,5u Keuze uit verschillende cycli van 1,5u, 2,5u of 3,5u
Startuitstel Niet mogelijk Start kan 1 of 2u uitgesteld worden
Aantal reinigingsprogramma's 1 standaardprogramma 4 verschillende programma's
Besturing met App Mogelijk Mogelijk
Filtercartridges Dolphin M400 en M500

Gelijkenissen tussen zwembadrobots Dolphin M400 en Dolphin M500

De Dolphin Supreme M400 en M500 maken beide deel uit van de Magic-serie van Maytronics. Deze zwembadrobots hebben dus dezelfde basis en vertonen daarom heel wat gelijkenissen. We sommen deze gelijkenissen tussen deze zwembadrobots hieronder op:

Lengte:

Beide zwembadrobots, M400 en M500, zijn geschikt voor zwembaden tot 14m lang. Bij een langer zwembad zal de zwembadrobot niet het volledige zwembad reinigen in één keer.

Caddy:

Zowel bij de zwembadrobot Dolphin M400 als de Dolphin M500 wordt er een caddy of karretje meegeleverd. Dankzij deze caddy kan je de zwembadrobot makkelijker verplaatsen.

Type filter:

Ook op dit vlak zijn de Dolphin Supreme M400 en M500 identiek. Beide maken gebruik van filtercartridges. Deze zijn eenvoudig te installeren en eenvoudig te spoelen. Alleen dien je hierbij te kiezen voor een grove of fijne filter, je kan dus niet beide filters combineren. Zo'n grove filter raden we zeker aan bij de eerste reinigingsbeurten van je zwembadrobot.

Geschikt voor alle zwembadoppervlaktes:

Beide zwembadrobots kan je gebruiken op alle zwembadoppervlaktes. De Dolphin zwembadrobots hebben geen enkel probleem met een binnenbekleding van liner, mozaïek, natuursteen of beton. Enkel bij inox zwembaden dien je een andere robot te zoeken, want met een Dolphin zwembadrobot zou je krasjes maken op de inoxbekleding.

Beiden zwembadrobots reinigen in hun standaardprogramma zowel de bodem, de wanden en de hoeken. Het resultaat is een kraakhelder zwembad.

Swivel:

Zowel de Dolphin M400 als M500 beschikt over een swivel. De swivel is een speciale toevoeging aan de zwembadrobots die ervoor zorgt de voedingskabel niet verstrikt geraakt.

Brostelsysteem:

Dankzij de vernieuwde technologie van Dolphin is de werking van deze zwembadrobot volledig geoptimaliseerd. Door de uitbreiding van de unieke drievoudige, actieve borstels verwijdert deze zwembadrobot alle algen en bacteriën uit je zwembad.

Garantie:

Op beide zwembadrobots geldt een garantie van 3 jaar. Deze garantie is echter niet geldig op de borstels.

Gewicht:

Het gewicht van de Dolphin Supreme M500 en de M400 is identiek. Beide zwembadrobots wegen 8.5kg en zijn dus eenvoudig verhandelbaar.

Dolphin M400

De verschillen tussen een zwembadreiniger Dolphin M400 en Dolphin M500

Naast de gelijkenissen zijn er een aantal verschillen tussen de Dolphin M400 en M500. Deze verschillen zijn voornamelijk terug te leiden tot de functionaliteiten van de zwembadrobots.

Cyclustijden:

In tegenstelling tot de Dolphin M400 kan je bij de zwembadrobot Dolphin Supreme M500 kiezen uit verschillende cyclustijden. Bij de Dolphin M500 kan je kiezen tussen reinigingsbeurten van anderhalf uur, van 2,5 uur of van 3,5 uur.

Hoe langer de robot kan reinigen, hoe grondiger de reinigingsbeurt. Maar soms zit je al eens in tijdsnood en dan kan een kortere cyclustijd hier een oplossing voor zijn.

Startuitstel:

Bij een Dolphin Supreme M400 begint de zwembadrobot steeds direct aan de onderhoudsbeurt. Bij een Dolphin Supreme M500 kan je echter kiezen om die start met 1 of 2 uur uit te stellen.

Op die manier kan je bijvoorbeeld genieten van een goedkoper elektriciteitstarief of laat je de zwembadrobot pas starten nadat iedereen al een uurtje uit het zwembad is. Op die manier neem je sowieso meer stof mee. Want in dat uur tijd kan al het vuil in het water naar de bodem zinken en dus verdwijnen via de zwembadrobot.

Programma’s:

Een Dolphin Supreme M500 beschikt in tegenstelling tot de M400 over veel meer dan alleen een standaardprogramma. Dat standaardprogramma reinigt zowel de bodem, de wanden en de hoeken.

Naast dit standaardprogramma beschikt de Dolphin Supreme M500 over 3 programma’s die zich toeleggen op 1 of meerdere oppervlaktes van het zwembad. Het 2de programma is een programma dat enkel de bodem reinigt maar dat wel extra grondig doet. Op die manier blinkt de bodem van je zwembad als nooit te voren.

Het 3de programma reinigt ook enkel de bodem maar minder grondig dan het 2de programma van de Doplhin Supreme M500. Het kan dan ook ideaal gebruikt worden voor een snelle onderhoudsbeurt.

Het laatste reinigingsprogramma legt zich specifiek toe op de wanden. Op die manier kan je aan deze zijden van het zwembad extra aandacht geven.

M400 zwembadrobot Dolphin

Met bovenstaand overzicht hopen we je een duidelijk overzicht te bezorgen van de verschillen tussen de Dolphin Supreme M400 en Dolphin Supreme M500.

In 2015 lanceerde Maytronics ook een Echo-serie. De vergelijking van de zwembadrobots S200 en S300i Smart hebben we reeds eerder in een blogbericht verwerkt. Alvast een leestip mocht je op zoek zijn naar een zwembadrobot voor je zwembad.

Waar kan u onze zwembadrobots en onderdelen kopen?

Onze Dolphin zwembadrobots kan je kopen in onze 3 zwembad winkels en onze 2 online shops. In de winkels kan je de toestellen zien, vergelijken en krijgt je van onze medewerkers een woordje uitleg. In de online shops kan u ze bestellen, direct betalen en de volgende dag reeds ontvangen. 

Onze zwembad winkels

Zwembad winkel Oudenaarde

Westerring 37

9700 Oudenaarde 

Zwembad winkel Schoten

Industriepark Brechtsebaan 16

2900 Schoten

Zwembad winkel Overijse

Hoeilaartsesteenweg 252

3090 Overijse

Ook via onze online lifestyle shop

Life Is Better At The Pool  - Zwembad Lifestyle webshop : Life Is Better At The pool zwembadrobots

Liever advies op maat over onze Dolphin zwembadrobots

Wenst u liever persoonlijk advies? Stuur ons dan een mail met uw vraag over onze zwembadrobots : info@zwembad.be