Vergelijking zwembadrobot Dolphin S200 en S300i Smart

Dolphin S200 en S300

Ontdek alles over de Dolphin S200 en S300i

Als expert in zwembadonderhoud krijgen we heel wat vragen over de kwaliteit van bepaalde zwembadrobots. Algemeen kunnen we stellen dat de Dolphin zwembadrobots van topkwaliteit zijn.

Fabrikant Maytronics steekt namelijk heel wat tijd in de ontwikkeling van die robots. De nieuwste Dolphin-serie is de S-serie of Echo-serie. In onderstaande blog vergelijken we twee toestellen uit deze serie: de S300i Smart en de S200.

Functiebeschrijving zwembadrobot

De Dolphin S200 en S300i Smart hebben dezelfde functie, namelijk het reinigen en schrobben van het zwembad. Beide toestellen reinigen in enkele uren tijd de bodem, de wanden en de wandhoeken van je zwembad. Op die manier is je zwembad terug volledig proper.

Jouw voordeel bestaat eruit dat je zelf minder tijd moet besteden aan het schrobben van het zwembad. Maar een zwembadrobot heeft ook een positieve invloed op de waterkwaliteit en op de filterinstallatie van je zwembad. Je krijgt dus minder moeilijkheden met de waterkwaliteit van je zwembad.

Functiebeschrijving zwembadrobot
Dolphin S200

Dolphin S200, een basismodel voor elk zwembad

De Dolphin S200 en S300i Smart hebben een groot aantal gelijkenissen. Je kan de S200 beschouwen als een basismodel waarop de S300i Smart een uitbreiding is met extra mogelijkheden. De karakteristieken van de Dolphin S200 zullen hieronder uitleggen.

Schrobben

De Dolphin S200 en S300i Smart hebben beide 2 actieve borstels om het zwembad te schrobben. In tegenstelling tot de M-serie draaien deze borstels met een dubbele snelheid. Op die manier nemen ze nog meer vuildeeltjes mee.

Ergonomisch in gebruik

Zowel de Dolphin S200 als de S300i Smart zijn ergonomisch gebouwd. Beide robots wegen slechts 7.5kg, dat is ruim één kilogram lichter dan de Dolphin M4 of M5. Wanneer je de zwembadrobot na het reinigen uit het zwembad haalt, zal je de rug minder gaan belasten.

Maar niet alleen het gewicht is ergonomischer! Wanneer zo’n robot uit het water komt, dan zit daar heel wat water in. Bij de Dolphin S200 en S300i Smart hebben ze ervoor gezorgd dat het water sneller uit de robot verdwijnd, het zogenaamde ‘Fast water release’-systeem. Deze zwembadrobots zijn daardoor erg makkelijk hanteerbaar.

Besturing van de Dolphin S200

De zwembadrobot S200 heeft slechts 1 standaardreinigingsprogramma. De S300i Smart heeft er meerdere, waarover later meer uitleg.

Wat maakt de S300i Smart dan uniek?

Bediening met Smartphone

De Dolphin S300i Smart is de allereerste zwembadrobot die je via je smartphone kan bedienen. Hiervoor moet je enkel de App downloaden en installeren. Enige voorwaarde: de Android-versie moet 4.3 zijn of hoger, voor iPhone werkt de app vanaf een iPhone 5 of hoger.

Aan de hand van het led-indicatielampje zie je of de robot het standaardprogramma uitvoert of onder controle staat van je smartphone.

Bediening met Smartphone

Besturing van de S300i Smart zwembadrobot

De zwembadrobot S300i Smart beschikt over de functies startuitstel, het aanpassen van de snelheid en de wekelijkse timerfunctie. Daarnaast kan je bij de Dolphin S300i Smart ook kiezen uit een aantal reinigingsprogramma’s:
- Snel
- Standaard
- Ultra Clean
- Enkel Bodem

Ook de reinigingstijd kan je instellen. Je kan namelijk kiezen voor een reinigingscyclus van één uur, anderhalf uur, twee uur of twee uur en een half. Hoe langer de cyclus hoe grondiger de reiniging. Dat spreekt voor zich.

Gebruiksgemak

Zoals eerder aangegeven heeft ook de S300i Smart een laag gewicht en een snelle waterlosing. Maar het verplaatsen van de robot is een pak eenvoudiger dankzij de caddy die meegeleverd wordt met deze zwembadrobot.

Aangepast filtersysteem

Zowel de S200 als de S300i Smart beschikken over een vernieuwd filtersysteem in vergelijking met de vorige Dolphin-serie. Het is de beste aanpassing in deze nieuwe serie zwembadrobots. In plaats van gebruik te maken van twee filtercartridges hebben deze zwembadrobots een filtermandje dat je heel eenvoudig kan uitnemen.

Op die manier kan die mandjes makkelijk onderhouden. Het enige wat je moet doen, is deze mandje uit te spoelen met een tuinslang na afloop van het onderhoud.

Bij de S200 moet je kiezen welke filter je in de mandjes steekt: een fijne of een grove filter. Voor buitenzwembaden raden wij alvast de grove aan! Bij de Dolphin S300i Smart hoef je die keuze niet te maken. Deze zwembadrobot beschikt over een multi-layer filtersysteem met zowel een grove als fijne filter. Dit levert natuurlijk de beste reiniging op!

Nadelen aan de zwembadrobots S200 en S300i Smart

Nadelen aan de zwembadrobots S200 en S300i Smart

Eigenlijk kunnen we maar één echt nadeel bedenken. In tegenstelling tot de Dolphin M400 en de Dolphin M500 beschikken deze zwembadrobots niet over een ‘Swivel’. Die Swivel verhindert het verdraaien van de kabel.

Een ander “nadeel” is dat de garantie slechts 2 jaar geldt. Maar de toestellen gaan bij een goed onderhoud meer dan 10 jaar mee. Dus een echt nadeel kunnen we dat niet noemen.

Tenslotte is ook de aankoopprijs niet goedkoop, maar je krijgt er wel een topproduct voor. Prijs/kwaliteit gezien doe je met deze zwembadrobots een uitstekende zaak. 

Waar kan u onze zwembadrobots en onderdelen kopen?

Onze Dolphin zwembadrobots kan je kopen in onze 3 zwembad winkels en onze 2 online shops. In de winkels kan je de toestellen zien, vergelijken en krijgt je van onze medewerkers een woordje uitleg. In de online shops kan u ze bestellen, direct betalen en de volgende dag reeds ontvangen. 

Onze zwembad winkels

Zwembad winkel Oudenaarde

Westerring 37

9700 Oudenaarde 

Zwembad winkel Schoten

Industriepark Brechtsebaan 16

2900 Schoten

Zwembad winkel Overijse

Hoeilaartsesteenweg 252

3090 Overijse

Ook via onze online lifestyle shop

Life Is Better At The Pool  - Zwembad Lifestyle webshop : Life Is Better At The pool zwembadrobots

Liever advies op maat over onze Dolphin zwembadrobots

Wenst u liever persoonlijk advies? Stuur ons dan een mail met uw vraag over onze zwembadrobots : info@zwembad.be