Welke zwembadaccessoires heb ik nodig?

27 februari 2020

De temperatuur stijgt, de zon schijnt en de vogeltjes fluiten, … Kortom, je kan niet wachten om in je zwembad te springen. Maar welke zwembadaccessoires heb je juist nodig om je zwembad te onderhouden? We geven een handig overzicht!

1. Een schepnet

Er is niets zo vervelend als bladeren of ander vuil dat in je zwembad ronddobbert. Met een schepnet reinig je in no-time je zwembad en is je zwembad party proof!

Maak moeilijk bereikbare plaatsen proper met een telescoopstang. Dit zorgt er tegelijk voor dat je geen evenwichtsoefeningen meer moet doen aan de rand van je zwembad :-)

Bekijk dit product

Schepnet voor zwembad

2. Sponzen voor de waterlijn

Waar de waterlijn contact maakt met je liner of betonnen wand, kan er zich een groene of bruine aftekening vormen. Dat is natuurlijk geen leuk gevoel om zo je gasten te ontvangen.

Om deze waterlijn te reinigen, maak je best gebruik van een speciale spons. Heb je mozaiek tegeltjes als wand? Dan schaf je beter een multifunctionele spons aan.

Spons met handvat
Spons om waterlijn te reinigen
Wonderspons voor zwembad en spa
Magic Spons (set van 3 stuks)
Schuurspons Mega Pool

3. Een zwembadborstel

Om de wanden en de bodem van je zwembad te reinigen, schaf je best een zwembadborstel aan.

Door de verhoogde randen en rubber van de zwembadborstel voorkom je krassen op de muren en randen van het zwembad. De liner van je zwembad is wel meteen pico bello gepoetst!

Zwembadborstel Kerlis

4. Zwembadthermometer

Heb je koudwatervrees? Met een zwembadthermometer is dat alvast verleden tijd. Check voor je bommetje of salto even de temperatuur en je komt voor geen koude verrassing te staan.

Dankzij de leuke varianten, zijn ook je kleine waterratten meteen fan van een zwembadthermometer!

Thermometer Mega Pool 2 schildpadden
Thermometer in de vorm van een goudvis
Thermometer voor zwembaden
Thermometer in de vorm van een kleine walvis
Thermometer in de vorm van een kikker

5. Chloordrijver

Om je zwembadwater in balans te houden, is er voldoende chloor in je zwembad nodig. 

Een chloordrijver drijft op het wateroppervlak van het zwembad en lost de chloortabletten op. Onmisbaar voor je zwembad dus!

6. Bommeeeetje

Eenmaal je zwembad helemaal spik en span is, is er natuurlijk ook nog ruimte voor leuke dingen. Denk aan een spelletje volleybal of een duikwedstrijd.

Een eenhoorn of orka die je in zwembad zwalpen, maken het helemaal af!

Hippe, comfortabele zwemband
Originele zwemband in flamingo-thema
Volleybalnet voor aan het zwembad
4 duikstaven in de vorm van monstertjes
Sunnylife strandbal in vorm van watermeloen

Ben jij klaar om deze zomer lekker te plonsen in je zwembad? Kies dan ook voor een zorgenvrij onderhoud van je zwembad en bestel je zwembadaccessoires in onze webshop!