Maak voorgoed komaf met bladeren in het zwembad!

Maak voorgoed komaf met bladeren in het zwembad!

Maak voorgoed komaf met bladeren in het zwembad!

Zo vermindert een winterzeil het vuil in je zwembad

Eenmaal de herfst begint, zakt het gebruik van je buitenzwembad. Toch heb je vaak heel wat onderhoudswerk. Het zwembad vult zich in de herfst namelijk met de gevallen bladeren van de bomen. En die bladeren zijn erg moeilijk uit het zwembad te scheppen.

De oplossing is echter eenvoudig: plaats op tijd je winterzeil

De functie van je winterzeil

Een winterzeil heeft verschillende voordelen:

  1. Vermijdt bladeren in het zwembad
  2. Vereenvoudigt het opstarten van het zwembad in de lente
  3. Extra veiligheid in de wintermaanden

Met een winterzeil verminder je het aantal bladeren in het zwembad, toch indien je het winterzeil tijdig over het zwembad bevestigt.

Een winterzeil bespaart je heel wat tijd bij het zomerklaar maken van je zwembad. Doordat er dankzij het winterzeil minder vuil in het zwembad terecht komt, dien je minder vuil te scheppen, minder producten te gebruiken,…. Het water is in de lente in een mum van tijd helder.

Tot slot biedt een winterzeil ook een extra veiligheid. Niet dat er uren op kan gaan liggen, maar valt er iemand in de winter in het zwembad dan breekt het winterzeil de val en kan je makkelijk uit het zwembad. Je valt dus niet pardoes in het koude water.

winterzeil

Hoe moet je een winterzeil bevestigen

Om het zeil te bevestigen dient het zeil groter te zijn dan het zwembad zelf. De standaardmarge is 50 cm:

  • Betere bevestiging
  • Minder bladeren

Verander de marge enkel wanneer het noodzakelijk is door opstaande, onverplaatsbare elementen rond het zwembad (bv. Muur, douche, verhoging terras,…).

Het zeil bevestig je met piketten en rekkers. De rekkers knoop je aan de ogen aan de zijkant van het zeil. Vervolgens span je het rekker op tot aan de piket die je in de grond of de voegen van je terras bevestigde.

Bij het opspannen van je winterzeil dien je beurtelings een piket aan de linker- en rechterkant te bevestigen. Zo wordt de spanning gelijk verdeeld over het zeil. Doe de korte zijdes pas wanneer de lange zijdes volledig opgespannen zijn.