Hoe reinig je de jacuzzi?

Hoe reinig je de jacuzzi?

Hoe reinig je de jacuzzi?

Heb je eindelijk die jacuzzi aangekocht, dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Je kan de levensduur van je spa opmerkelijk verlengen door de spa goed te onderhouden. Bij zo’n onderhoud hoort ook de reiniging van de jacuzzi. Maar hoe reinig je nu best je jacuzzi?

Jacuzzi leegmaken

Jacuzzi leegmaken

Voor je de jacuzzi leeg laat lopen, kan je best eerst de leidingen reinigen met Spa Tube Clean. Met dat product kan je de leidingen van je jacuzzi schoonmaken.

Voeg Spa Tube Clean toe en zet de pomp even aan. Zo kan het product zich goed verspreiden.

Nu de leidingen gereinigd zijn, kan je de jacuzzi leegmaken. Spoel de jacuzzi uit met de tuinslang.

3 à 4 maal per jaar water verversen

Een gezonde jacuzzi eist regelmatig vers water. Vernieuw het water in de jacuzzi daarom 3 tot 4 maal per jaar. Zorg ervoor dat de pomp uitstaat wanneer je dit doet.

Ververs je het water, dan is het ook aan te raden om de wanden en bodem van je jacuzzi een onderhoudsbeurt te geven met de Whirlpool cleaner. Vooral de waterlijn vraagt wat onderhoud aangezien daar het snelst vuil of aanslag ontstaat. Doe dit met een zachte spons of een zacht doekje, zo krijg je geen schade aan de kuip.

Sommigen reinigen de jacuzzi met soda. Echter dat is niet aan te raden om dit product vaak niet krachtig genoeg is om het vuil en de aanslag definitief te verwijderen.

Reinig ook de cover en de hoofdsteunen. Deze stukken komen regelmatig in contact met het water van je jacuzzi. Wanneer de cover en de steunen gereinigd zijn, kunnen ze geen vuil afgeven aan de jacuzzi. Zo heb je dus minder vervuiling in je jacuzzi.

3 à 4 maal per jaar water verversen
Spa filter reinigen

Spa filter reinigen

Minstens 1 keer maand dien je de filter van je jacuzzi of spa te reinigen. Belangrijk is dat je pomp van je jacuzzi op dat moment niet aanstaat. Reinig je de filter niet regelmatig genoeg, dan kan de filtercartridge verstopt geraken door kalkaanslag. Hierdoor kan een slechte watercirculatie ontstaan.

Verwijder de filter en haal het eerste vuil uit je jacuzzi, bijvoorbeeld met behulp van een tuinslang.

Gebruik daarna een product om te filter te reinigen: Spa Cartridge Cleaner en laat dat enkel minuten inwerken (3 tot 6 minuten).

Vervolgens kan je filter opnieuw uitspoelen met zuiver water.

Ziezo, de filter is terug in topvorm om je jacuzzi te filteren.

Na 1 jaar vervang je de filtercartridge best door een nieuwe.

Jacuzzi vullen met vers water

Nu de leidingen, de kuip en de filter van je spa volledig schoon gemaakt zijn, kan je de spa terug opvullen met vers water. Hiervoor maak je best gebruik van leiding water en niet van regenwater of putwater. In regenwater en putwater zit namelijk te veel vervuiling.

Nu je spa terug gevuld is, kan je opnieuw ontspannen!

Minder vuil met een cover

Staat je jacuzzi buiten, dan komt er waarschijnlijk veel vuil in terecht. Wil je dat vermijden, dan schaf je beter ook een spa cover aan.

Doordat er minder vuil in de spa komt, zal je de spa minder vaak moeten reinigen.