Hoe onderhoud je een automatische dosering voor chloor en pH?

Steeds vaker wordt bij een zwembad ook het toevoegen van chloor en pH geautomatiseerd met behulp van een doseerinstallatie. Toch blijft een bepaald niveau van manueel onderhoud noodzakelijk. Alleen zo kan je problemen met het zwembadwater voorkomen en snel oplossen.

Wat doet een automatische dosering van pH en Chloor

Een automatische dosering voor zwembadwater meet steeds de actuele chloor- en pH-waarde van het zwembadwater. Indien nodig zal de installatie chloor of pH aan het water toevoegen. Op die manier hoef je als zwembadeigenaar niet dagelijks zelf de waardes gaan controleren en aanpassen. Het bespaart je dus heel wat tijd!

We raden je wel aan om de chloor- en pH-waardes wekelijks manueel te gaan controleren. Bij grote afwijkingen kan je zo snel reageren en tijdig het probleem oplossen. Wacht je te lang dan kan je problemen krijgen met de waterkwaliteit.

Security Pool Plus - automatische dosering

Voordelen van automatische dosering van chloor en pH

Nauwkeurige en betrouwbare metingen, dus steeds correcte informatie

  • Stille peristaltische pompen, dus geen geluidsoverlast
  • Economische oplossing voor het meten en het constant houden van de chloor- en pH-waarde, dus minder kosten aan chloor en pH
  • Intelligente dosering op basis van de juiste pH-waarde, dus minder verbruik van chemische producten.

Onderhouden van een automatische dosering van chloor en pH

Opgelet: ook een automatische dosering vraagt regelmatige manuele controle (in het seizoen of bij binnenbaden minstens om de 5 dagen) van de pH- en chloorwaarde, zodat grote afwijkingen en/of alarmen tijdig opgemerkt worden.

Preventief onderhoud van de automatische dosering is minstens één keer per jaar nodig om problemen te voorkomen. In zo’n preventief onderhoud worden de batterijen gecontroleerd en indien nodig vervangen. Verder controleer je best ook de injectoren en kalibreer je de elektrodes.

Om de 2 jaar dien je ook de aanzuigfilters en de slangetjes in de pompen te vervangen. We raden je aan dit onderhoud uit te besteden aan je zwembadbouwer.