Waarom je zwembad een zomerzeil nodig heeft

Zomerzeil

Waarom je zwembad een zomerzeil nodig heeft

Tijdens de zomer wil je zoveel mogelijk van je zwembad genieten. Op die momenten zit je liever in het water dan errond om het onderhoud uit te voeren.  Een zomerzeil kan ervoor zorgen dat het onderhoud minimaal is. Een zeil heeft verschillende voordelen. We lijsten hieronder de belangrijkste voor je op.

Isolerende functie

Ondanks de warme zomerdagen kan het ’s nachts erg afkoelen. Ook de temperatuur van je zwembadwater zakt daardoor enkele graden. Een zomerzeil heeft een isolerende functie waardoor je water beter beschermd is tegen de koude tijdens de nacht. Het water zal dus minder snel afkoelen. Zo ervaar je de volgende ochtend nog steeds evenveel zwemplezier!

Vuil vermijden

Een zomerzeil is ook handig om vuil in je zwembad tegen te gaan. Bladafval, pluisjes en kortom alles wat niet in het zwembadwater thuishoort, wordt zo tegengehouden.

Verdamping water

Naast de isolerende functie en het vermijden van vuil, is er nog een derde argument. Door een zomerzeil op het water te plaatsen verdampt er een stuk minder water. Dit betekent dat je minder snel het water moet aanvullen, wat kosten bespaart.

Afbraak onderhoudsproducten

Doordat het zonlicht rechtstreeks op het water valt, breken de onderhoudsproducten in je zwembadwater snel af. Dankzij een zomerzeil komen de UV-stralen niet rechtstreeks op het water terecht. Hierdoor wordt het chloor minder snel afgebroken. Zo bespaar je op de aankoop van chloorproducten!