Waarom daalt het waterpeil van mijn zwembad?

Waarom daalt het waterpeil van mijn zwembad? Beperk het tot een minimum met onze tips!

Een daling van het waterpeil in het zwembad is een veel voorkomend verschijnsel dat ons vaak zorgen baart. Er zijn echter verschillende redenen waarom het waterpeil in uw zwembad daalt. We lichten ze even voor je toe:

Verschillende redenen

 

  1. Verdamping

Bij zeer hoge temperaturen kan een zwembad alleen al door verdamping tot 3% van zijn watervolume verliezen. Deze endotherme reactie vindt plaats in elk zwembad. Het is een normaal en natuurlijk verschijnsel dat onvermijdelijk is.

  1. Backwashen

Afhankelijk van de prestaties van de filter kan tot 500 liter uit het zwembad worden verwijderd.

Les raisons de la baisse du niveau de l’eau
Les raisons de la baisse du niveau de l’eau

3. Spatten bij het gebruik van het zwembad

In en uit het water stappen, een “Bommetjeee” met de kinderen,... Bij gebruik van het zwembad gaat veel water verloren.

4. Een lek

Een aanzienlijk verlies van water in een zeer korte periode kan worden verklaard door een lek in het zwembad. Het is daarom noodzakelijk om het lek zo snel mogelijk op te speuren en te herstellen.

Bekijk onze tips & trucs van de maand om te achterhalen of uw zwembad lekt.

Beperk het tot een minimum

Met enkele eenvoudige handelingen kan het waterverlies echter tot een minimum worden beperkt.

1) Als u een lek ontdekt, herstel het dan zo snel mogelijk

2) Dek uw zwembad af wanneer u het niet gebruikt, dit zal de verdamping van water minimaliseren. Je kan hiervoor kiezen tussen een zomerzeil of een degelijk rolluik.

3) Maak uw zwembad goed schoon om te voorkomen dat uw filter te veel wordt schoongespoeld en er dus in één keer veel water verloren gaat.

4) In zwembaden worden altijd spelletjes gespeeld en duikwedstrijden gehouden. Dit is onvermijdelijk! Maar je moet deze activiteiten minimaliseren als je geen liters per dag wilt verliezen.

5) Zet fonteinen en watervallen uit als ze niet nodig zijn.

6) Verlaag de temperatuur van verwarmingssystemen in de zomer om de verdamping te beperken of schakel ze uit wanneer het zwembad niet in gebruik is.

7) Omring uw zwembad met planten die de verdamping van water door de wind beperken door een natuurlijke barrière te vormen.

La perte d’eau peut être minimisée