Een zwembadzeil op maat

zwembadzeil

Een zwembadzeil is eigenlijk een must voor elke zwembad eigenaar. Het heeft niet alleen een isolerende functie, maar zorgt er ook voor dat er minder vuil in je zwembad valt en je onderhoudsproducten minder snel afbreken.

Minder kosten en minder energie, dat klinkt als een win-win! Met onze tips kies je alvast het juiste zwembadzeil!

1. De afmeting

De afmeting van je zwembadzeil is in principe nooit hetzelfde als de afmeting van je zwembad. Zo zal een winterzeil minstens een marge van 50 cm hebben om het zeil goed te bevestigen en zoveel mogelijk bladeren op te vangen. Indien deze marge niet kan omwille van onverplaatsbare elementen rond het zwembad (bv. Muur, douche, verhoging terras,…) kan dit tot minimaal 30 cm aangepast worden.

Een zomerzeil zal dan weer enkele centimeters kleiner gemaakt worden zodat het perfect binnen de binnenmuren van je zwembad past.

2. Uitsparingen

Heb je een zwembadtrap of misschien wel een ander accessoire aan je zwembad? Zorg dan dat je dit ook duidelijk aangeeft bij het bestellen van je zwembad op maat. Je kan dit best aan de hand van een foto of schets tonen zodat je zeker bent dat de uitsparing juist wordt voorzien.

3. Type zeil

Eenmaal je de afmeting hebt, kan je kijken naar het type zeil. Algemeen gezien heb je hierin de keuze tussen noppenfolie of mousse. Beiden hebben elk hun voor- en nadelen.

Lees meer over de twee types zwembadzeilen in deze blog.

Zo, nu ben je klaar om je zwembadzeil op maat te bestellen. Wist je dat je dit eenvoudig kan doen via onze online tool?