5 trends in de zwembadbouw

Het uitzicht en de uitstraling van het zwembad zijn altijd al belangrijk geweest. Momenteel is er veel vraag naar strakke zwembaden. Hierbij kiezen ze vaker voor een lang zwembad in plaats van een breed zwembad. Hierdoor komen we soms aan bijzondere zwembadafmetingen van 21m lang en slechts 3.8m breed. Zo’n zwembad wordt een zwemkanaal genoemd.

Om het strakke design van een zwembad te verbeteren, kan je ervoor kiezen de terrastegels ook als binnenbekleding voor het zwembad te gebruiken. Een echte aanrader!

Zitzone (plage) in het zwembad

Zitzone (plage) in het zwembad

De meeste zwembaden bezitten een automatisch zwembadrolluik. Iets wat echt onmisbaar is! Het houdt niet alleen een deel van het vuil uit het zwembad, het heeft vooral een positieve invloed op de energiefactuur van de zwembadverwarming.

Alleen is het niet makkelijk om zo’n rolluikbak mooi te verwerken in het ontwerp. Vaak opteren onze klanten voor een houten afdekking of een afdekking met losse terrastegels. Een derde optie is het zwembadrolluik als zitzone te verwerken in het zwembad. Op die manier creëer je als het ware een soort strand (of plage) in het zwembad. Altijd leuk om in het water te zitten!

Infinity pools geven je een eindeloos zicht. Bij een dergelijk zwembad loopt het water langs 1 of meerdere kanten over. Vaak kiest de eigenaar dan voor een glazen wand om zo het effect te vergroten. Het resultaat toont erg chique maar het is ook een bouwkundige parel.

Het visuele effect van zo’n eindeloos zwembad wordt veroorzaakt door de "verdwenen rand" van het zwembad omdat de rand van het landschapszwembad zich bevindt op de hoogte van het wateroppervlak.

Een infinity pool komt het beste tot zijn recht op een locatie waarbij de rand van het zwembad lijkt te fuseren met een groter geheel van water, zoals de zee of, wanneer het zwembad zich op een heuvel of groene vlakte bevindt, met de horizon.

Verdoken zwembaden dankzij beweegbare bodems

Een zwembad met een beweegbare bodem heeft je enorm veel vrijheid. In de eerste plaats ben je de ruimte van het zwembad niet kwijt. In enkele minuten tijd verander je dit zwembad in een gewoon terras waar je met een gerust gemoed over kan lopen.

Naast de oppervlakte winst wordt het zwembad ook goed geïsoleerd. Ook qua veiligheid scoort deze afdekking erg goed en doorstaat ze zonder problemen de strenge Belgische en Franse wetgeving inzake veiligheid.

Met zo’n beweegbare bodem kan je zelf kiezen hoe diep jouw zwembad is. Wat op het ene moment nog een kleuterbadje was van 10 cm diep, kan enkele minuten later als zwembad van 1.6m diep gebruikt worden.

Ook de trap zakt mee met de vloer. 1 trede bij een baby-ploeterbadje, enkele treden bij een ondiep zwembad tot alle treden bij een zwembad met volledige diepte. Totale vrijheid dus!

Totaalafwerking : het zit hem in de details

Totaalafwerking : het zit hem in de details

De kwaliteit van een zwembadbouwer herken je aan de afwerking van zijn zwembaden. Het zijn ook de details die het verschil maken in het design van het zwembad. Daarom letten we bij het ontwerp van het zwembad bv. ook op hoe de voegen van de zwembadrand overeen komen met de binnenbekleding en met het terras rond het zwembad.

Sowieso wordt tijdens de materiaalkeuze veel aandacht besteed aan de keuze van de binnenbekleding, de verlichting, de inbouwstukken, de zwembadrand,… om de ideale sfeer en uitstraling voor uw zwembad te bekomen.

Op zoek naar een eigen luxezwembad? Kijk dan zeker eens naar deze zwembadbouwer.