Badu 90/15 zwembadpomp Driefasig

€ 749,32
  • Stille en efficiënte zwembadpomp
  • Debiet: 15 m³/uur
  • Voor zwembaden tussen de 75 en 90m³
Meer informatie
Dit product is tijdelijk niet voorradig.
Levering binnen 2 werkdagen.

Samengevat

  • Stille en efficiënte zwembadpomp
  • Debiet: 15 m³/uur
  • Voor zwembaden tussen de 75 en 90m³

Beschrijving

De Badu 90 zwembadpomp is dé pomp die de wereldwijde reputatie van SPECK gevestigd heeft. Deze zwembadpomp van Duitse makelij wordt omschreven als een ééntrapse, zelfaanzuigende filterpomp met voorfilter. Deze filter vangt de grove vervuiling op en is eenvoudig te reinigen.

De Badu 90 zwembadpompen zijn van Duitse kwaliteit en zeer efficiënt. Voor een gelijk vermogen verplaatsen de Badu pompen van SPECK grotere volumes water dan de meeste andere pompen op de markt.

Dankzij uitgebreide studies behoren de Badu 90 SPECK-pompen tot de stilste luchtgekoelde zwembadpompen die je kan verkrijgen. Voor de veiligheid wordt de Badu 90 uitgerust met een motorbeveiliging met handmatige reset.

De zwembadpomp kan worden ingezet voor de circulatie van het zwembadwater in filterinstallaties. De zwembadpomp laat het water circuleren in het zwembad en is daardoor van belang bij het goed verdelen van de chemicaliën.

Ze mag maximaal 3 meter boven of onder het waterniveau opgesteld worden en de temperatuur van het water mag de 60°C niet overschrijden.

Keuze capaciteit van de zwembadpomp:
Voor het kiezen van de juiste zwembadpomp dien je rekening te houden met 2 factoren. De eerste factor is de grootte van je zwembad. De pomp moet minimaal 8 uur per dag draaien en bovendien dient ze in een tijdspanne van 24 uur twee maal de waterhoud vernieuwen.

Een zwembad met een inhoud van 50 m³ dient zo een zwembadpomp te hebben die 100 m³ water vernieuwt in 8u tijd. De minimale pompcapaciteit is dan 12.5 m³/u. Voor een zwembad met een inhoud van 50 m³ raden we dan ook een Badu 90 SPECK-pomp aan voor 13 m³ per uur.

Studies tonen echter aan dat bij een klassieke filtratie van 2 cyclussen 16% van het water onbehandeld blijft. Daarom adviseren we om de zwembad een 2-tal uur langer te laten werken of een iets zwaardere pomp te gebruiken.

De 2de factor in de keuze van de zwembadpomp is de capaciteit van de zandfilter. De capaciteit van de zwembadpomp dient aangepast te zijn aan de capaciteit van de zandfilter. Daarom geldt de regel dat de filtercapaciteit steeds hoger moet zijn dan de capaciteit van de zwembadpomp. Volg je deze regel niet dan riskeer je een slechte waterbehandeling en schade aan de pomp en/of filter.

Opgelet: het is niet omdat een pomp een bepaalde capaciteit heeft dat dit effectieve debiet ook wordt gerealiseerd; de afstand van de pomp tot het zwembad evenals de diameter en lengte van de zwembadleidingen zijn eveneens bepalend en zorgen meestal voor een verlies.

Technische gegevens

Afmetingen (LxBxH)
50.7 x 20 x 27 cm
Gewicht
13 kg
Debiet
15 m³/uur
Vermogen
0.75 kW
Spanning
400 Volt - Driefasig
Toerental motor
2840 min-1
Zuig- en persaansluiting
1 1/2"
Foto
Speck Pumpen

Handleiding

Nog geen reviews
Reviews
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Rating
Nood aan advies?
Vragen over dit product? Onze klantenservice helpt je graag verder. 
€ 749,32